Enggårdens bofællesskab

Er et tilbud til mennesker med langvarige psykiske lidelser, der har brug for trygheden, fællesskabet og stimulationen ved at bo sammen med andre. Der tages udgangspunkt i individuelle behov, og den enkelte støttes i sine drømme og mål.

I bofællesskabet er der plads til 7 beboere i alt, heraf 3 i stuehuset, hvor der er værelser, samt fælles køkken, opholdsrum og bad, og 4 i østfløjen, hvor der er etværelses-lejligheder.

Er man interesseret og er der en plads ledig i bofællesskabet, er man velkommen til en prøveperiode på 1 mdr. Vi forventer, at man allerede i denne periode deltager aktivt i både dagaktiviteter samt i bofællesskabets fællesaktiviteter. Det forventes at man tilbringer de første to weekender på Enggården.

Der er tilknyttet 3 faste medarbejdere til bofællesskabet. Der er altid en af de 3 medarbejdere på arbejde i eftermiddags/aftentimerne samt nogle få timer i weekenden, men ingen medarbejdere om natten.

Har man kørekort, får man som medlem mulighed for, udenfor arbejdstiden, selv at benytte Enggårdens bil mod betaling af et beløb til dækning af benzinudgifter.

Der vil være fælles indkøbsture og fælles udflugter, der er vederlagsfrie.

Enggården har 2 gæsteværelser, der dels benyttes af gæster og af kommende medlemmer i prøveperioden.
Gæsteværelserne kan ikke bruges som en løsning for mennesker, der har brug for akut hjælp.